Vejce s kadeřávkem, dýní a pancettou

Adéla Kábelová

Vejce s kadeřávkem, dýní a pancettou

Vydatná snídaně nebo i rychlý oběd či večeře. Jídlo nabité živinami s mojí nejoblíbenější zeleninou - kadeřávkem. Má malé množství kalorií a přece je nabitý celou řadou zdraví prospěšných látek, mimo jiné třeba vitamíny C, A, K, vápníkem, draslíkem nebo antioxidanty.

Postup přípravy

  1. Pancettu nakrájím na nudličky a dám na rozpálenou pánev. Chvíli restuji než se uvolní tuk. Přidám nadrobno nakrájenou šalotku, restuji chvíli společně s pancettou a následně přidám na kostičky nakrájenou dýni. Okořenila jsem trochou chilli. Kdo nemá rád pálivé, může určitě vynechat. Dýni restuji do měkka (občas přidám trochu vody, aby se nepřipalovala, případně přiklopím i pokličkou).

    Když je dýně měkká, přidám překrájený kadeřávek a opět společně chvíli restuji. Ne ale moc dlouho - nechci přijít o cenné nutriční látky a převařený kadeřávek také už není až tak dobrý). Nakonec vyklepnu na pánev vejce, osolím, opepřím a přiklopím pokličkou. Já mám ráda žloutky ještě trochu tekuté, ale každý může vařit do konzistence, která mu vyhovuje. Vařím spíše na mírnějším plameni, případně pokropím občas trochou vody - má tendenci se to připalovat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte