Tato Low carb snídaně je velice jednoduchá a v oblíbenosti stojí hned druhá v řadě za vejcemi Benedikt!!!
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
vejce slepičí střední, m
|
4 kusy |
pažitka nať čerstvá
|
1 lžíce |
sýr parmazánového typu
|
10 g |
slanina anglická
|
50 g |
sůl
|
1 g |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sýr eidam 45%, strouhaný
|
50 g |
sýr parmazánového typu
|
30 g |
Na ozdobu | |
---|---|
avokádo
|
0,5 kusu |
sezamové semínko světlé
|
1 lžička |
borůvky
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Základem je Low Carb chlebík, který doporučujeme upéct den dopředu. Recept na něj najdete v sekci pečiva - Low carb chleba z Lučiny, bez psylia!!!
-
Plátky chleba pomažeme máslem a dáme chvíli zapéct do trouby na 180°C cca 5 - 8 minutek. Krásně chytne kůrku. Mezitím si připravíme 4 vajíčka. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky si schováme na později, bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Po vyšlehání do nich přidáme nakrájenou pažitku a strouhaný parmazán. Vyndáme chleby z trouby a lžící na ně rozprostřeme bílky tak, aby nám uprostřed vznikl důlek na žloutek. Chleba s bílky dáme opět na 5 minut do trouby.
Vyndáme, do dolíku klepneme žloutek, osolíme, opepříme a na závěr posypeme strouhaným sýrem s parmazánem.
-
Zapečeme v troubě 5-8 minut, podle toho jak chceme mít žloutky tekuté.
Při servírování se meze nekladou, my milujeme avokádo doplněné o sladkou chuť borůvek nebo třeba malin:-)
Makronutrienty
10%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 909 kJ | 2 275 kJ |
Kalorická hodnota | 217 kcal | 544 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,18 g
0,461 g |
7,95 g
1,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,318 SVJ | 0,795 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,5 g
8 g |
43,8 g
20 g |
Bílkoviny | 12,5 g | 31,4 g |
Sůl | 0,896 g | 2,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů