Vejce na obláčku !!!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Vejce na obláčku !!!

Tato Low carb snídaně je velice jednoduchá a v oblíbenosti stojí hned druhá v řadě za vejcemi Benedikt!!!

Postup přípravy

  1. Základem je Low Carb chlebík, který doporučujeme upéct den dopředu. Recept na něj najdete v sekci pečiva - Low carb chleba z Lučiny, bez psylia!!!

  2. Plátky chleba pomažeme máslem a dáme chvíli zapéct do trouby na 180°C cca 5 - 8 minutek. Krásně chytne kůrku. Mezitím si připravíme 4 vajíčka. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky si schováme na později, bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Po vyšlehání do nich přidáme nakrájenou pažitku a strouhaný parmazán. Vyndáme chleby z trouby a lžící na ně rozprostřeme bílky tak, aby nám uprostřed vznikl důlek na žloutek. Chleba s bílky dáme opět na 5 minut do trouby.

    Vyndáme, do dolíku klepneme žloutek, osolíme, opepříme a na závěr posypeme strouhaným sýrem s parmazánem.

  3. Zapečeme v troubě 5-8 minut, podle toho jak chceme mít žloutky tekuté.

    Při servírování se meze nekladou, my milujeme avokádo doplněné o sladkou chuť borůvek nebo třeba malin:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte