VEGETA - domácí koření

Oli

Účastní se soutěže: Jíme dobře

VEGETA - domácí koření 1 další fotka

Koření do polévek, salátů, pomazánek, pod maso - tam všude vám skvěle poslouží Vegeta, plná vitamínů ze zeleniny.

Dá trochu práce, ale je to skvělý způsob uchování zeleniny na zimu.

Postup přípravy

  1. Kořenovou zeleninu si očistíme a nastrouháme nahrubo.

    Pórek celý očistíme a nakrájíme na kolečka, česnek nasekáme.

    Natě schnou rychleji, stačí vcelku.

  2. Dáme sušit do sušičky, příp. do trouby - nespálit!

    Když máme vše pořádně suché, po částech umixujeme najemno.

    Do hotové směsi přidáme lahůdkové droždí (nemusíte, ale koření tím vylepšíte) a sůl.

  3. Dáme do skleniček a skladujeme v suchu a temnu.

    Z této dávky jsou čtyři skleničky - není to moc:)).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte