VEGAN varianta zmrzliny

Radka

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

VEGAN varianta zmrzliny

Vegan varianta k sušenkám:www.jidelniplan.cz/recepty/zmrzlina-v-susence-bez-lepku-laktozy-a-vajec

Postup přípravy

  1. Vyšleháme studenou smetanu do polo tuha, přidáme cukr, zakysanou smetanu, vanilku a prošleháme, nakonec zašleháme ovoce s limetovou šťávou. U VEGAN varianty vyškrábneme pouze tuhou část krému z plechovky, vyšleháme jí se ztužovačem do polo tuha, přidáme rostlinné jogurty, prošleháme, poté přidáme ostatní suroviny – ovoce, šťávu z limetky, případně vanilkový extrakt.

  2. Hotový krém dáme do zmrzlinovače s vychlazenou nádobou a necháme tvořit cca 20 minut. Pak zmrzlinu přendáme do plastové dózy s víkem a necháme domrazit.

    Pokud nevlastníte zmrzlinový strojek (my máme starý z nějaké akce z Lidlu). Pak krém dejte do plastové misky rovnou a šup do mrazáku. Každou půlhodinu misku vyndejte a vidličkou celý objem prošlehejte (alespoň 4 x, tedy 2 hodiny), pak nechte domrazit.

  3. Do sušenek dáváme cca 1 pol. lžíci povolené zmrzliny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte