Vdolečky - LC

Vdolečky - LC

Neskutečně se low carb vdolky povedly, nečekal jsem takovou dobrotu...dezert či večeře v nízkosacharidovém provedení.

Báječný recept od Jozefa Kabáta, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. 5 malých vajec jsem vyšlehal do krémovité konzistence, šlehal jsem cca 3 minuty, pak jsem přidal 80 g zakysané smetany a spojil už na malé otáčky.

  2. Vedle v míse předtím jsem smíchal 150 g mandlové mouky, 20 g psyllia, 50 g erythritolu, 10 g PDP s vinným kamenem a špetku soli. Při malých otáčkách jsem pomalu přisypával suchou směs do vaječné, spojil a nechal 15 minut odpočinout, Těsto je řídké.

  3. Rozpustil jsem si v malém kastrůlku ghí, trochu rozpálil a vkládal placičky. Placičky jsem vytvořil mokrýma rukama, přehazováním z ruky do ruky a nakonec přes děrovanou naběračku ponořil do tuku. Smažil na středním stupni do zlatova, některé jsou trochu víc, musí se u toho stát, včas otočit. Ale když budou tmavší, vůbec to nevadí, jsou velmi chutné, jsou nadýchané, opravdu vdolečky.

  4. Namazal jsem je koupenou LC marmeládou (mé pokusy o marmeládu v létě se úplně nepodařily, ale příští rok se znovu posnažím). Protože by padaly dotazy kde jsem koupil, zveřejním i firmu, snad to není nic proti ničemu https://www.kvash.cz/ nakonec trochu zakysanky navrch. Jinak bochánek musí plavat při smažení. Určitě by se daly vdolky použít jako koblihy a naplnit. Jsou dobré i samotné.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte