Poctivý hustý dezertní krém ze žloutků, kokosového mléka a vanilkového extraktu, bez škrobu a cukru
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
vaječný žloutek
z vajec velikosti L
|
6 kusů |
kokosové mléko
|
8 lžic |
vanilkový extrakt
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V malém kastrůlku rozšlehejte metličkou žloutky s vanilkovým extraktem a kokosovým mlékem.
-
Kastrůlek umístěte do těsně pod bodem varu udržované vodní lázně (nebo, pokud vaše varná deska umožňuje jemnou regulaci, postavte kastrůlek přímo na plotýnku vařiče zapnutou na slabý výkon) a začněte žloutkovou směs pomalu a opatrně za stálého míchání metličkou zahřívat.
-
Směs v kastrůlku stále míchejte a zahřívejte, až pudink zkrémovatí a zhoustne. Ale nepřežeňte to s teplotou a nebo s dobou zahřívání, aby se žloutky nesrazily.
-
Hotový pudink podávejte s trochou ovoce, můžete ho ozdobit i nasekanými mandlemi či pistáciemi. Chutná dobře teplý i studený.
Makronutrienty
12%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 204 kJ | 1 250 kJ |
Kalorická hodnota | 288 kcal | 299 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,75 g
1,87 g |
4,93 g
1,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,475 SVJ | 0,493 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,2 g
13,5 g |
25,2 g
14 g |
Bílkoviny | 9,94 g | 10,3 g |
Sůl | 0,126 g | 0,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů