Vanilkový žloutkový pudink

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Zdravě s Goodie

Vanilkový žloutkový pudink

Poctivý hustý dezertní krém ze žloutků, kokosového mléka a vanilkového extraktu, bez škrobu a cukru

Postup přípravy

  1. V malém kastrůlku rozšlehejte metličkou žloutky s vanilkovým extraktem a kokosovým mlékem.

  2. Kastrůlek umístěte do těsně pod bodem varu udržované vodní lázně (nebo, pokud vaše varná deska umožňuje jemnou regulaci, postavte kastrůlek přímo na plotýnku vařiče zapnutou na slabý výkon) a začněte žloutkovou směs pomalu a opatrně za stálého míchání metličkou zahřívat.

  3. Směs v kastrůlku stále míchejte a zahřívejte, až pudink zkrémovatí a zhoustne. Ale nepřežeňte to s teplotou a nebo s dobou zahřívání, aby se žloutky nesrazily.

  4. Hotový pudink podávejte s trochou ovoce, můžete ho ozdobit i nasekanými mandlemi či pistáciemi. Chutná dobře teplý i studený.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte