Valentýnské dortíky bez lepku, laktózy a vajec

Radka

Valentýnské dortíky bez lepku, laktózy a vajec

Tak jsou tady efektní jemné a delikátní .. bez lepku, laktózy a vajíček - díky sušenkám Gullon a produktům bez laktózy z Madety...

Postup přípravy

  1. košíčky na muffiny (pevnější nebo 3 naskládané na sebe) vložené do formiček na muffiny nebo do malých hrnečků, trezírovací sáčky a zdobící špička

  2. Tuk smícháme s podrcenými sušenkami a oříšky, vytvoříme sušenkové těsto, kterým vyplníme dna košíčků ve formičkách (cca 1 cm). Dáme vychladit do mrazáku na půl hodiny nebo na 2 hodiny do lednice.

  3. Plátky želatiny rozpustíme podle návodu na sáčku - pro každý druh necháme 4 plátky nabobtnat v 4 lžících studené vody, pak ohřejeme a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme a necháme krátce zchladnout.

  4. Mixérem vyšleháme suroviny na růžovou nebo nugátovou pěnu, odebereme 2 lžíce směsi a ty prošleháme se zchladlým želatinovým základem a vrátíme ke zbytku pěny, prošleháme. Lžící klademe na sušenkové korpusy ve formičkách, sklepáme, abychom dostali ven bublinky vzduchu. Dáme vychladit nejlépe přes noc.

  5. Suroviny na ozdobný krém prošleháme a zdobíme dortíky pomocí trezírovacího sáčku a velké řezané špičky. Zdobíme ovocem nebo kousky čokolády, griliášem apod.... Krémy lze i prohodit a vytvořit dortíky barevné bláznivé....

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte