- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
vejce slepičí střední, m
|
3 kusy |
máslo
|
3 lžíce |
hořčice dijonská
|
0,5 lžičky |
pažitka nať čerstvá
|
1,5 lžic |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vejce uvařte natvrdo a nechejte je úplně vychladnout.
-
Z uvařených vychladlých vajec vyberte žloutky a rozetřete je s máslem, hořčicí, solí a pepřem. Bílky najemno nastrouhejte a společně s nasekanou pažitkou je vmíchejte do pomazánky.
Makronutrienty
3%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 871 kJ | 869 kJ |
Kalorická hodnota | 208 kcal | 208 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,849 g
0,349 g |
0,848 g
0,348 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,085 SVJ | 0,085 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
8,67 g |
17,8 g
8,65 g |
Bílkoviny | 10,7 g | 10,6 g |
Sůl | 1,88 g | 1,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů