Vaječný wrap s náplní z cottage sýru a jablíčka

Adéla Kábelová

Vaječný wrap s náplní z cottage sýru a jablíčka

Svěží a lehká snídaně, svačinka, případně i hlavní jídlo. Vajíčka a cottage sýr jsou zdrojem bílkovin, takže nás dobře zasytí.

Postup přípravy

  1. Na wrap si v nějaké nádobě rozklepneme vejce, přidáme k nim trochu vody (aby se omeleta nevysušovala), rozmícháme vidličkou a nalijeme na rozpálenou pánev potřenou ghí. Pánev přiklopíme pokličkou a vaříme, dokud není omeleta hotová - cca 3 - 5 minut. Omeleta by neměla být moc tlustá, počet vajec na jednu omeletu tedy případně upravte podle velikosti pánve. Hotovou omeletu přesuneme na talíř a necháme vychladnout

    Na náplň si v misce smícháme cottage sýr (snažíme se jej co nejvíce zbavit tekutiny, ve které ja neložený), nastrouhané jablíčko (také jej mírně vymačkáme a zbavíme přebytečné tekutiny), nasekané oříšky a nějaké koření. Já jsem použila trochu soli, nasekanou čerstvou mátu, skořici a naklíčené výhonky brokolice. Použít lze ale třeba také čerstvý tymián.

    Náplň dáme na omeletu, zabalíme a máme hotovo. Výtvor lze ještě na závěr posypat třeba skořicí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte