Podle Cukrfree kuchařky od Janiny Černé
- 35m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
7 kusů |
7 kusů |
125 g |
125 g |
200 g |
200 g |
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
80 g |
80 g |
Postup přípravy
-
Předehřejte troubu na 190 stupňů. Cibuli, žampiony nakrájíme na tenké plátky, cuketu na malé kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a pak cibuli, žampiony a cuketu orestujeme.
Ve větší misce smícháme vejce se smetanou a strouhaným sýrem, solí a pepřem. Poté přidáme orestovanou směs zeleniny a dobře promícháme.
Formu na muffiny vymažeme máslem a okraje každého otvoru na muffin vyložíme plátkem slaniny. Vaječnou směs se zeleninou rovnoměrně rozdělíme do formy na muffiny a vložíme ji do trouby. Po 15 minutách formu z trouby vyndáme, každý vaffin posypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem
a dáme na dalších 10 minut zapéct.
Hotové vaffiny necháme necháme vychladnout a můžeme podávat společně s listovými salátem.
Makronutrienty
10%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 695 kJ | 769 kJ |
Kalorická hodnota | 166 kcal | 184 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,39 g
0,663 g |
2,65 g
0,734 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,239 SVJ | 0,265 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,1 g
7,27 g |
15,6 g
8,05 g |
Bílkoviny | 8,25 g | 9,13 g |
Sůl | 4,46 g | 4,93 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů