Moc dobrý a sytý lowcarb oběd.
Pokud se vám recept líbí, můžete mě sledovat i zde:
https://www.instagram.com/p/CeqMn7eLDX_/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 40m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelňáky | |
---|---|
kysané bílé zelí
|
250 g |
kysané červené zelí
|
250 g |
sýr eidam 45%
(vše co jsem potřebovala zpracovat z lednice)
|
350 g |
vajíčka
|
2 kusy |
kmín drcený
|
0,5 lžičky |
čerstvá majoránka
|
1 hrst |
česnek stroužky
|
3 kusy |
sůl
|
0,5 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
maso uzené vepřové
vložíme mezi zelnou směs
|
400 g |
Křenový dip | |
bílý jogurt řeckého typu
|
140 g |
majonéza
|
1 lžíce |
křen selský, kořen
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše, krom masa, si smícháme dohromady. Na plech s pečícím papírem uděláme placičku ze zelí, na to dáme uzené maso, a přikryjeme další vrstvou zelí. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.
-
Vše na dip smícháme, dle vlastní chuti a síly křenu.
Makronutrienty
14%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 633 kJ | 2 466 kJ |
Kalorická hodnota | 151 kcal | 590 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,65 g
1,6 g |
14,2 g
6,24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,365 SVJ | 1,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10 g
4,61 g |
39,1 g
17,9 g |
Bílkoviny | 11,8 g | 45,9 g |
Sůl | 1,71 g | 6,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů