Příjemně osvěžující nízkosacharidový (lowcarb) dezert, plný tvarohu, zkuste!
Pekla jsem ve formě 17cm,ale v tartaletkách by bylo lepší. Aby se lépe propekl.
- 50m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandle mleté
|
60 g |
mouka kokosová
|
8 g |
máslo čerstvé
|
40 g |
erythritol, sukrin
|
10 g |
žloutky
|
1 kus |
kypřící prášek do pečiva
|
1 kus |
guarová guma
|
1 lžička |
citrónová kůra
|
1 lžička |
Náplň | |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
erythritol, sukrin
|
2 lžičky |
vajíčka
|
1 kus |
vaječný bílek
|
1 kus |
citrónová kůra
|
1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao
|
1 lžíce |
Poleva | |
zakysaná smetana
|
150 g |
erythritol, sukrin
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše na těsto prohněteme, pracujeme rychle, těsto bude lepit. Zabalíme a dáme odpočinout do lednice ideálně na dvě hodiny.
Mezi tím si připravíme náplň.
-
Vejce prošleháme se sladidlem a citrónovou kůrou a přimícháme tvaroh.
Rozdělíme do dvou misek a do jedné přidáme čokoládu.
Odpočinuté těsto vmačkáme do formy i po stranách nahoru.
Lžící dáváme střídavě náplně stále na střed.
-
Dáme péct 170°C cca 40 minut. Když se nám zdá koláč upečený (náplň pevná, lehce nazlátlá) potřeme ho zakysanou smetanou a vrátíme na tři minuty do trouby.
Hotovo, krajíme až po úplném vychladnutí.
Makronutrienty
17%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 177 kJ | 983 kJ |
Kalorická hodnota | 281 kcal | 235 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,24 g
2,59 g |
6,04 g
2,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,724 SVJ | 0,604 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
24,8 g
8,63 g |
20,7 g
7,21 g |
Bílkoviny | 9,67 g | 8,08 g |
Sůl | 1,01 g | 0,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů