Tvarohový koláč low carb - cheesecake

Zdena

Tvarohový koláč low carb - cheesecake

Zaručeně skvělý a rychlý nízkosacharidový dezert pro každého strávníka - ocení ho i ti, kteří se nestravují low carb. Náplň je měkká a krémová. Výborný na pohoštění, ale oceníte ho na svačinku či ke snídani. A dobrá zpráva - má super makra a mimo jiné hodně bílkovin - 13g /1ks. Koláč je upečený z kvalitních základních surovin. Můžete jej doplnit čerstvým ovocem. Moje forma - průměr 22cm.

Postup přípravy

  1. Korpus - do mixéru dáme všechny suroviny a krátce promixujeme, aby vzniklo homogenní těsto - je to spíše něco jako drobenka. Vlhkou rukou natlačíme do vymazané nebo pečícím papírem vyložené formy. Dáme předpéct - 160st.C cca 15minut. Vyndáme z trouby, na předpečený korpus hned nalijeme tvarohovou náplň a pečeme dalších 40min. Následně troubu vypneme, na chvilku otevřeme, aby vyšlo teplo - koláč necháme v teplé, vypnuté a zavřené troubě dalších alespoň 30 minut dojít - tímto zajístíme, že tvarohová náplň nepopraská.

  2. Tvarohová náplň - všechny suroviny umixujeme krátce v mixéru - nezapomeňte přidat i bílek, který zbyl z korpusu. Nemixujeme zbytečně dlouho, aby se do náplně nedostalo mnoho vzduchu. Po nalití na korpus poklepejte lehce formou o desku stolu, aby z těsta unikly případné vzduchové bublinky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte