Chuťově moc dobrý lowcarb knedlík. Vhodná nízkosacharidová příloha k rajské, svíčkové...
Děkujeme Luc Ka za super recept!
- 35m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Knedlík | |
---|---|
vajíčka
|
5 kusů |
tvaroh měkký tučný
|
250 g |
psylium
|
7 g |
mouka kokosová
|
35 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
|
15 g |
mrkev
|
1 kus |
pažitka nať čerstvá
|
10 g |
Postup přípravy
-
Vše smícháme a necháme 5 min odstát
➡️ Rozdělíme na dvě porce a každou zvlášť zabalíme do fólie jako bonbón
➡️ Vložíme do vroucí vody a vaříme 25min
-
Těsto je řídké, ale tím "odstátím" začne kynout a pak jde vytvarovat. Já nechala 10min.
▶️ Nezabalovat do fólie na pevno, knedlík vařením ještě trochu nabyde.
☝️ Potravinářské střívko s menším průměrem na tlačenku by bylo z hlediska manipulace určitě lepší.
▶️ Celkové množství surovin odpovídá 4 porcím.
Makronutrienty
19%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 604 kJ | 1 046 kJ |
Kalorická hodnota | 144 kcal | 250 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,58 g
2,48 g |
7,93 g
4,29 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,458 SVJ | 0,793 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,73 g
3,82 g |
15,1 g
6,61 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 17,9 g |
Sůl | 0,845 g | 1,46 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů