Zdravé mlsání! Dezert plný tvarohu a meruněk...
- 30m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
vejce slepičí velké, l
|
5 kusů |
xylitol, cukr březový
|
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao
|
2 lžíce |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
60 g |
hladká mouka špaldová celozrnná
|
5 lžic |
kypřící prášek do pečiva
|
0,5 kusu |
sůl
|
1 špetka |
Krém | |
tvaroh měkký tučný
|
500 g |
mléko polotučné 1,5% tuku
|
300 ml |
xylitol, cukr březový
|
2 lžíce |
želatina
|
10 g |
citrónová kůra
|
1 lžíce |
Navrch | |
meruňky
|
16 kusů |
čokoláda hořká, 80 - 90%
|
30 g |
marmeláda meruňková, džem
|
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Vyšlehejte celá vejce s cukrem a špetkou soli do pěny (15 minut). Přidejte po lžičkách mouku a kakao, nakonec pomalu i roztopenou Lindku.
Pečte 10-12 minut na 170 st. na pečícím papíru.
-
Vyšlehejte 500g tvarohu měkkého s 300 ml mlékem a cukrem (2 PL březového cukru). Přidala jsem 10 g želatinu (postup vždy na obalu), kůru z 1/2 citrónu.
-
Krém navrstvěte na vychladlý korpus, který můžete pomazat meruňkovou marmeládou jako já, proložte meruňkami nakrájenými na kousičky. Postříkejte 30g čokolády Lind cik - cak. Nechte ztuhnout.
Makronutrienty
53%
24%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 655 kJ | 801 kJ |
Kalorická hodnota | 157 kcal | 191 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,7 g
7,49 g |
20,4 g
9,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,67 SVJ | 2,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,47 g
3,37 g |
9,13 g
4,12 g |
Bílkoviny | 7,48 g | 9,14 g |
Sůl | 0,304 g | 0,371 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů