TVAROHOVO-VLAŠÁKOVÉ BÁBOVIČKY S ROZVAREM BOBULÍ

TVAROHOVO-VLAŠÁKOVÉ BÁBOVIČKY S ROZVAREM BOBULÍ

Když potřebujete rychlý lowcarb dezert či snídani...rozvar z bobulí dává bábovičkám skvělou chuť.

Děkujeme Kateřině Tiché za recept :)

Postup přípravy

  1. 1 kostka tvarohu + 3 žloutky (z bílků vyšleháme tuhý sníh) + špetka soli + 1/2 hrnku kokomouky + 1/2 hrnku mletých vlašáků + 2PL erythritolu +1/2 hrnku mléka (suché a mokré přidáváme do prošlehaného tvarohu se žloutky na střídačku tak, abychom vymíchali hladké těsto), nakonec 1 ČL sody

  2. Opatrně vmícháme sníh, rozdělíme do báboviček, mokrou lžící lehce urovnáme (těsto je poněkud kejdózní, tak je potřeba ho trochu usměrnit) a dáme do předehřáté trouby péct na 17O°C asi 45 minut (záleží na troubě - já dala na půl hodinky a potom "dopékala") - zkoušíme špejlí.

  3. Necháme lehce zchladnout, vyklopíme (já mám silikonové, proto nevymazávám, plechové či keramické budou asi potřebovat výmaz a výsyp), necháme vystydnout.

  4. Zatím si připravíme rozvar - v kastrůlku s trochou vody a trochou xylitolu (je-li potřeba, záleží na každém) povaříme bobulové ovoce, až se odpaří voda a vznikne jakási marmeláda - tu lžičkou nalijeme do středu bábovičky.

    Můžeme polít čokoládou, polevou (lemon curd), nebo třeba krémem/šlehačkou - fantazii se meze nekladou

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte