Tortily plněné - bez lepku, laktózy (mléka) i vajec

Radka

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Tortily plněné - bez lepku, laktózy (mléka) i vajec

Náš dnešní oběd na trochu jinou notu... nadšení bylo opět veliké.

Postup přípravy

  1. Tortily ( 20 ks o průměru cca 16 cm), odměřovala jsem podle návodu na obalu:

  2. 1. V pánvi zahřejeme olej orestujeme cibuli a česnek do sklovita, přidáme maso nebo brambory, okořeníme, osolíme, za stálého míchání restujeme do měkka (brambory stačí poloměkké, přidáme rajčata, stáhneme plamen a přidáme okapanou kukuřici a fazole, promícháme a pomalu táhneme. Pokud se tekutina rychle odpařuje přidáme po troškách vodu, táhneme do změknutí masa či brambor a zredukování omáčky.

  3. 2. V míse smícháme mouku s chia a solí, olejem a přilijeme teplou lépe horkou vodu, a pokud to jde robotem a pak rukou prohněteme v těsto, ze kterého naolejovanou rukou vytvarujeme kuličku velikost trochu menší než tenisový míček. Těsto vložíme mezi dvě folie a připlácneme hrncem (vytvoří se pravidelná placička), dlaní ji přes folii trochu ztenčíme, odstraníme folii a opatrně ze spodní folie překlopíme na dlaň a z té rovnou do nahřáté suché pánve. Opekáme z každé strany v horké pánvi cca 1 minutu. Uchováváme teplé a vlhké (mezi dvěma talíři nebo v nahřátém přiklopeném hrnci nebo v alobalu, než upečeme všechny.

  4. 3. Každou potřeme uvnitř zakysanou smetanou, poklademe teplou směsí a posypeme sýrem, podáváme se zeleninou a posekaným koriandrem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte