Tortila s rajčaty, Zottarellou a bazalkovým dipem (od 1 roku)

Máma v kuchyni

Tortila s rajčaty, Zottarellou a bazalkovým dipem (od 1 roku)

Svěží letní oběd a nebo rychlá svačina se spoustou zeleniny i bílkovin.

Postup přípravy

  1. Bazalku omyjte, nasekejte na co nejmenší kousky, smíchejte s tvarohem a přidejte olej i prolisovaný česnek.

  2. Tortilu nahřejte, aby se dobře zavíjela, a dejte na ni vrstvu sekaného listového salátu, na kostičky nakrájená rajčata i sýr a zalijte dipem. Tortilu přeložte nejprve po stranách a poté smotejte. Můžete podávat :).

  3. Dětská specifika:

    Měkké sýry typu mozzarella jsou dle mého názoru vhodné pro děti od 1 roku. Stejným způsobem věkově řadím i tvaroh.

    I bazalka se tabulkově uvádí od 1 roku.

    Česnek se doporučuje od 1 roku - má výraznou chuť a je hůře stravitelný, ale s opatrností jej můžete vyzkoušet i dříve.

    U tohoto receptu hodnotím pouze vhodnost jednotlivých surovin, nikoliv schopnost dítěte si s touto formou jídla poradit, neboť ta je velmi individuální.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte