Topinamburový krém s fenyklem! Low Carb Polévka!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Topinamburový krém s fenyklem! Low Carb Polévka!

Krémové polévky jsou u nás při Low Carb stravování stále více v oblibě.

Vyzkoušeli jsme polévku z topinambur a fenyklu a určitě ji zařadíme na náš jídelníček.

Postup přípravy

  1. Svojí chutí je vyjímečná a zasytí, takže ideální při tomto druhu stravování.

    Nejprve si oloupeme topinambury a nakrájíme je nakousky. Dáme je vařit do zeleninového vývaru cca na 20minut.

    Mezitím si ná pánvi na olivovém oleji orestujeme dozlatova ostatní zeleninu nakrájenou na kousky, dochutíme solí a pepřem .Přidáme česnek ze kterého odstraníme klíček.

    Nakonec přidáme vše do vývaru s topinamburami a přilijeme 200ml kokosového mléka.

    Rozmixujeme do hladka a dochutíme solí a citronovou št'ávou.

    Na ozdobu si můžeme ješte orestovat na plátky nakrájenou topinamburu pěkně dokřupava.

    Kdo má rád může doplnit parmazánovými hoblinkami.

    Doufám že Vám bude chutnat:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte