Tekvicovo-cícerový šalát s bazalkovým tofu a dipom zo slnečnicových semienok
Účastní se soutěže: Voňavé vaření
Tip na fit obedík, za pár minútok:)
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
dýně Hokkaido
|
1 kus |
cizrna, sterilovaná
|
400 g |
tofu ochucené, bazalka
|
200 g |
směs listových salátů
|
250 g |
olej řepkový
|
1 lžička |
paprika sladká mletá
|
1 špetka |
paprika pálivá mletá
|
1 g |
kmín mletý
|
1 špetka |
sůl
|
2 špetky |
Dip | |
slunečnicová semínka
|
100 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
3 lžíce |
petrželka, petrželová nať
|
1 hrst |
pesto zelené genovese, bazalka
|
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Tekvicu si pokrájame na mesiačiky, ochutíme mletou paprikou a soľou a dáme piecť. Pečieme do zmäknutia. Cícer dáme na panvicu s rozpáleným olejom a ochutíme ho paprikou, kmínom a soľou.
-
Opekáme dozlatista. Tofu zbavíme prebytočnej vody a nakrájame na kocky. Toto všetko pridáme do premytého šalátu.
-
Dip spravíme jednoducho, všetky suroviny až na dochucovadlá dáme do mixéru. Dávame si pozor na to, aby nebol dip príliš hustý, ředíme vodou. Dochutíme ho buď podľa receptu alebo svojej chuti . Pokvapkáme ním šalát :). Prajem dobrú chuť
Makronutrienty
53%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 370 kJ | 3 602 kJ |
Kalorická hodnota | 88,3 kcal | 861 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,96 g
1,62 g |
97,1 g
15,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,996 SVJ | 9,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,34 g
0,513 g |
42,3 g
5 g |
Bílkoviny | 4,36 g | 42,5 g |
Sůl | 0,402 g | 3,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů