Spojenie hokkaida s karim je proste zážitok, ktorý musíte ochutnať :)
Toto jedlo má v sebe tú správnu šťavu, ten oheň, ktorý rozpáli vaše chuťové bunky na maximum :)
A ešte vás aj krásne zahreje......
No, čo viac si priať.... :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
dýně Hokkaido
|
0,5 kusu |
cibule
|
1 kus |
kokosové mléko
|
200 ml |
kořenicí směs tandori masala
|
1 lžička |
omáčka kari, curry
|
10 g |
kmín mletý
|
1 lžička |
chilli sušené mleté
|
1 lžíce |
sůl
|
1 lžička |
kokosový olej
|
1 lžíce |
limetková šťáva
|
1 lžička |
koriandr čerstvý nať
|
1 snítka |
česnek stroužky
|
2 kusy |
Postup přípravy
-
Ak sme sa rozhodli pre výrobu domáceho kokosového mlieka, tak to si pripravíme prvé: podľa mojej skúsenosti je mlieko z MioMatu omnoho aromatickejšie, keď doň dáme až 3 odmerky danej suroviny, tentokrát strúhaného kokosu. To zalejeme vodou a počkáme, kým sa nám mlieko spraví na programe RAW.
-
Hokkaido si rozkrájame na menšie kúsky a rovnako pokrájame aj cibuľu nadrobno.
Zalejeme kokosovým mliekom. Vodou som zeleninu nezalievala, ale ak použijete mlieko z konzervy, tak vodu dolejte.
-
Ochutíme a pridáme olej.
V MioMate varíme polievku na 25 minútovom režime.
Po dovarení dochutíme prelisovaným cesnakom.
-
Dochutíme limetkovou šťavou, ktorá polievku príjemne a hlavne jemne okyselí. Svoju arómu jej dodá aj môj favorit medzi bylinkami - koriander :)
Makronutrienty
44%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 407 kJ | 1 564 kJ |
Kalorická hodnota | 97,3 kcal | 374 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,17 g
2,73 g |
27,5 g
10,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,717 SVJ | 2,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,75 g
6,62 g |
29,8 g
25,4 g |
Bílkoviny | 1,53 g | 5,89 g |
Sůl | 0,845 g | 3,25 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů