Oblíbená pochoutka namazaná na nízkosacharidové pečivo či semínkové krekry může být zdravé pohoštění či večeře :)
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Tatarák | |
---|---|
hovězí maso zadní
najemno namlet či naškrábat
|
250 g |
vaječný žloutek
|
2 kusy |
sýr parmazánového typu, strouhaný
|
50 g |
cibule sladká, šalotka
|
0,5 kusu |
kapary
|
1 lžíce |
hořčice dijonská
|
2 lžičky |
paprika sladká mletá
|
1 lžička |
omáčka tabasco
|
0,5 lžičky |
olivový olej
|
1 lžička |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
sůl
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
- prostě zamíchat, nechat asi hodinu "uležet. Namazat třeba na semínkové krekry :)
Makronutrienty
tuky
29%
sacharidy
15%
15%
bílkoviny
56%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 801 kJ | 806 kJ |
Kalorická hodnota | 191 kcal | 193 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,2 g
0,575 g |
5,24 g
0,579 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,52 SVJ | 0,524 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,1 g
3,99 g |
10,2 g
4,02 g |
Bílkoviny | 19,7 g | 19,8 g |
Sůl | 0,89 g | 0,896 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů