TATARÁK Z ČERVENÉ ŘEPY !!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

TATARÁK Z ČERVENÉ ŘEPY !!

Tataráček z hovězího masa je velmi populární, ale v poslední době je skvělou variantou i tataráček třeba z lososa nebo červené řepy, která je navíc velmi zdravá!!!

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme vařenou červenou řepu. Můžeme uvařit buď syrovou, ve slupce a pak oloupat a nebo koupit již předvařenou.

    Osobně raději používáme tu syrovou, ta předvařená je nějakou dobu již zabalená ve vakuu a myslíme, že to malinko změní její chuť.

    5 ks řepy rozdělíme na díly a nejlépe rozsekáme v kuchyňskén robotu.

    Přendáme do misky ,přidáme olivový olej, lžíci majonézy, lžíci zakysané smetany, osolíme, opepříme, přidáme trošku tabaska,lžičku hořčice, může být Dijonská.Promícháme.

    Dále přidáme posekanou petrželovou nať a jeden stroužek česneku.

    Nakonec dochutíme citronovou štávou a cibulí či šalotkou.

    Jako u každého tataráčku je dochucení taková malá alchymie a ingredience nakonec musíme přidat podle své chuti.

    Výborně chutná v LC variantě se slanými plackami nebo sýrovými krekry.

    Pokud se ale chceme rozdělit ze zbytkem rodiny nebo třeba návštěvou, uděláme k němu klasickou topinku s česnekem:-)

  2. Na placky videorecept zde

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte