Tartaletky s mascarpone - LC

Leny jede low carb

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Tartaletky s mascarpone - LC

Tartaletky nízkosacharidově dělám moc ráda. Těsto nedá moc práce a low carb korpus si můžete upéct dopředu a až budete potřebovat, tak stačí tartaletky naplnit. Co se náplně týká, můžete být kreativní a nemusíte se striktně držet receptu. Použijte jakékoliv ovoce, low carb termix, tvaroh nebo šlehačku.

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience zpracujeme v kuchyňském robotu nebo sekáčku na kompaktní hmotu. Měla by být tužší, klidně přidejte více kokosové mouky, pokud je těsto řidší.

    Těsto zabalíme do folie a necháme alespoň 2 hodiny v lednici utuhnout.

  2. Těsto vyválíme do válečku, nakrájíme ho na stejné díly a vtlačíme do formicček na tartaletky. Uhladíme okraje, aby nebyly roztřepené, nevypadá to po upečení pěkně.

    Pečeme 15 minut na 180 °C do zhnědnutí. Korpus necháme trochu vychladnout a opatrně z formičky vyklepneme. Dáme úplně vychladit.

  3. Vše důkladně zamícháme a lžící naplníme tartaletky do poloviny výšky, aby nám tam zbylo místo na ovoce. Vychladíme.

  4. Ovoce se sladidlem rozsekáme v sekáčku, ale jen trochu, aby tam byly stále viditelné kousky ovoce. Přidáme horkou želatinu, zamícháme a naneseme na vrstvu tvarohu do výše okraje tartaletky. Opět vychladíme.

  5. Vše opatrně vyšleháme ručním mixérem do pevného krému, který dáme do zdobícího sáčku s dortovou špičkou. Krém naneseme dokola kolem okraje tartaletky nebo dle vaší fantazie. Můžeme dozdobit ovocem nebo sekanými ořechy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte