Výborný a zdravý lowcarb dezert či snídaně, dozdobíme sezónním ovocem a pochutnáme si.
Děkujeme Martinu Brdičkovi za recept :)
- 20m
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mandlová mouka
|
1 hrnek |
vajíčka
|
1 kus |
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
Krém | |
bílý jogurt řeckého typu
|
150 g |
zakysaná smetana
|
100 g |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
čekankový sirup
|
10 g |
Postup přípravy
-
Vše smícháme, těstem naplníme formičky.
Pečeme na 170°C dozlatova.
-
Vše na krém smícháme a plníme vychladlé tartaletky. Zdobíme dle chuti. Místo citronové šťávy můžete použít na co máte chuť.
Makronutrienty
18%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 213 kJ | 1 087 kJ |
Kalorická hodnota | 290 kcal | 260 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,79 g
3,13 g |
6,98 g
2,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,779 SVJ | 0,698 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25 g
6,29 g |
22,5 g
5,64 g |
Bílkoviny | 9,67 g | 8,67 g |
Sůl | 0,125 g | 0,112 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů