Ideální polévka na zimní večery, která dokonale zahřeje a zasytí. Výborná kombinace slaniny, hovězího masa a cheddaru, která vás ohromí. Doporučuji podávat se salátem, nebo low carb houskami. Jako všechny pokrmy na blogu je tato polévka nizkosacharidová, bez lepku a bez cukru.
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
máslo čerstvé
|
1 lžíce |
cibule
|
1 kus |
česnek stroužky
|
3 kusy |
hovězí mleté maso
|
500 g |
slanina
|
150 g |
rajčata v plechovce
|
1 kus |
hořčice dijonská
|
2 lžičky |
vývar masový domácí
|
500 g |
čerstvý krémový sýr
|
80 g |
sýr čedar, cheddar
|
200 g |
petrželka, petrželová nať
|
2 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka
|
80 g |
sůl
|
2 lžičky |
pepř černý mletý
|
1 špetka |
Postup přípravy
-
V hrnci rozpustíme máslo a přidáme na plátky nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou cibuli. Smaží cca 3 minuty, než nám cibule zesklovatí.
Přidáme hovězí maso a na kostičky nakrájenou slaninu, a za stálého míchání smažíme dalších 6 minut.
-
Přidáme rajčata, dijonskou hořčici, vývar, sůl pepř a přivedeme k varu. Oheň mírně stáhneme a necháme polévku probublávat cca 15 minut.
-
Přidáme krémový sýr, cheddar, a lžíci nasekané petržele a mícháme dokud se nám sýr nerozpustí.
Přidáme smetanu, promícháme a polévku sundáme z plamene.
Nyní můžeme podávat, doporučuji podávat s čerstvým rajčetem a petrželí. Dobrou chuť!
Makronutrienty
6%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 857 kJ | 2 682 kJ |
Kalorická hodnota | 205 kcal | 641 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,77 g
1,03 g |
5,54 g
3,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,177 SVJ | 0,554 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,2 g
8,53 g |
56,9 g
26,7 g |
Bílkoviny | 9,39 g | 29,4 g |
Sůl | 0,962 g | 3,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů