Svěží dortík s borůvkovým želé - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Svěží dortík s borůvkovým želé - LC

Příjemně nakyslý nízkosacharidový dezert, dobře vypadá i chutná. Dort jako dárek či pohoštění pro lowcarb návštěvu.

Postup přípravy

  1. Bílky vyšleháme dotuha, zašleháme do nich žloutky. Smícháme všechny suché přísady a opatrně je vmícháme.

    Směs nalijeme do formy(ideálně rozkládací) 20 cmvyložené pečícím papírem.

    Pečeme cca 25min na 170°C.

    Necháme vychladnout ve formě.

  2. Po vychladnutí odřízneme okraje od formy, rozevřeme a sloupneme pečící papír.

    Korpus opět zavřeme do formy. Strany pokud možno vyložíme folií.

    Jahody si překrojíme nebo nakrájíme na plátky a vyložíme s nimy strany.

  3. Plátky želatiny vložíme do kastrůlku a přidáme pět lžic vody, necháme deset minut bobtnat.

    Všechny zbylé suroviny vyšleháme dohromady.

    Nabobtnalou želatinu začneme pozvolna za stálého míchání zahřívat, dokud se norozpustí.

  4. Odstavíme a ihned vmícháme dvě lžíce krému a smícháme se zbylým krémem.

    Navrstvíme do formy k jahodám a dáme do ledničky.

  5. Borůvky si dáme do kastrůlku a začneme zahřívat, trochu rozmačkáme, případně podlijeme vodou. Můžeme přidat sladidlo. Než se začnou vařit přisypeme lžičku agaru, hned po vzejítí pěny odstavíme. Necháme trochu schladnout a vylijeme na dort. Necháme vychladit.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte