SUŠENÉ MASO

Danula

SUŠENÉ MASO

Jasně, že v ten poslední slavnostní večer roku na stole nechybělo ani "hafo" chlebíčků a nejrůznějších chuťovek, ani haldy chipsů, buráků a jiných slaných "křoupadel", skvěly se tam i naše oblíbené tortilové rolády, rybí závitky a cibulový koláč.

Ale tohle byl můj "zlatý hřeb" a já jsem, s chvějícím se srdcem, čekala na odezvy...

Postup přípravy

  1. Maso očistíme a zbavíme tuku, opláchneme ve studené vodě a osušíme. V misce smícháme sůl s kořením a touto směsí maso ze všech stran obalíme, vložíme do uzavíratelné nádoby a uložíme do lednice, kde necháme maso dva dny odpočívat. Dvakrát za den jednotlivé kusy otočíme.

  2. Po dvou dnech maso důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme a opět ze všech stran okořeníme, tentokrát už do kořenící směsi nedáváme sůl a množství koření o trochu snížíme (asi o jednu třetinu).

    Maso omotáme gázou a zajistíme gumičkami a uložíme do lednice, tentokrát už volně bez nádoby. Dvakrát denně balíčky otočíme. V lednici necháme uležet 2 týdny.

  3. Poté můžeme degustovat. Krájíme ostrým nožem na velmi tenké plátky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte