Šulánky s mákem - LC

Laduš

Šulánky s mákem - LC

Česká klasika v low carb verzi. Velmi chutné a zdravé jídlo. :)

Postup přípravy

  1. Tvaroh a vajíčka promícháme (nebo prošleháme), přidáme sůl, mouku a psyllium. Vše důkladně zamícháme a necháme odstát min. 20 minut. Pak z těsta vyvalujeme hady, které rozkrájíme zhruba na délku 5 cm. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 4 minuty. Poté scedíme.

    Nenechávejte je dlouho v cedníku, jinak se k sobě slepí. Takže nejlepší ještě horké vysypat třeba na podnos a vařečkou nebo vidličkou oddělit od sebe jednotlivé kousky, které se k sobě případně již slepily.

  2. Na talíři je posypeme mákem smíchaným s erythritolem a polijeme rozpuštěným máslem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte