Striploin steak s mátovo hráškovým pyré, bylinkami a jedlými květy

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Striploin steak s mátovo hráškovým pyré, bylinkami a jedlými květy

Skvělý oběd bez tuku, zajímavě doplněný barevnými bylinkami.

Postup přípravy

  1. Mátu a meduňku očistíme a spolu s hráškem vaříme v minimálním množství vody 4-5 minut, až hrášek změkne.

    Přidáme smetanu, osolíme a rozmixujeme. Nakonec vmícháme parmezán.

  2. Maso osolíme, opepříme a na rozpálené litinové pánvi zprudka opečeme po každé straně 1 minutu.

    Pánev s masem přendáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 3 minuty.

  3. Maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme cca 5 minut odpočívat na teple.

    Na talíře rozprostřeme hráškové pyré, na to položíme na tenké plátky nakrájený steak a ozdobíme cibulí, čerstvými listy máty, meduňky, shiso a listy a květy lichořeřišnice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte