Klasické šťouchané brambory jsem nahradila nízkosacharidovou přílohou - kedlubnou. A je to snad ještě lepší! Hlavně: kedlubny mám naše od mamky:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Příloha | |
---|---|
kedlubna
|
2 kusy |
kurkuma mletá
|
2 špetky |
sůl
|
0,5 lžičky |
kmín drcený
|
0,25 lžičky |
vepřové sádlo
|
1 lžička |
slanina anglická
|
100 g |
cibule
|
1 kus |
Postup přípravy
-
Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit s kurkumou, dolí a kmínem, stačí cca 5 minut a vypneme, necháme dojít.
-
Mezitím si na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, cibulku.
Na tento základ přidáme uvařenoikedlubnu, rozšťoucháme lehce, nechceme kaši.
-
Podáváme v našem případě s pstruhem lososovitým na ghí a šopským salátem, čerstvými bylinkami a špenátem...mňam!
Makronutrienty
24%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 640 kJ | 1 062 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 254 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,6 g
1,75 g |
9,28 g
2,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,56 SVJ | 0,928 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
30,5 g |
21,8 g
50,6 g |
Bílkoviny | 4,48 g | 7,43 g |
Sůl | 1,51 g | 2,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů