Steak ze žraloka s růžičkovou kapustou s mandlemi v pikantní omáčce

Steak ze žraloka s růžičkovou kapustou s mandlemi v pikantní omáčce

Zcela neskromně musím říct, že to byla naprostá delikatesa. Žralok je velmi jemné maso a pikantní omáčka spolu s mandlemi skvěle zvýrazní chuť růžičkové kapusty.

Děkujeme za krásné jídlo Ladě Michové :)

Postup přípravy

  1. Steaky ze žraloka (váha 220 g po rozmražení) důkladně osušíme, potřeme olivovým olejem z obou stran a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Na rozpálené pánvi opékáme maso z každé strany přibližně tři minuty (nebo podle toho, jak máte rádi maso propečené). Není potřeba do pánve dávat olej, stačí ten, co je na mase. Jakmile je maso hotové, osolíme ho růžovou himalájskou solí.

  2. Plátky mandlí lehce nasucho opražíme. Růžičkovou kapustu krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a uchováme v teple.

  3. Do malé pánvičky dáme máslo, hořčici, lahůdkové droždí, ocet a cukr. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne. Je to za chvilku hotové, tak je potřeba si to hlídat. Když byste ji vařili příliš dlouho, mohla by vám zkaramelizovat.

  4. Omáčkou přelijeme růžičkovou kapustu, promícháme a posypeme plátky opražených mandlí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte