ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA s krémem z čerstvého sýra a červené řepy! Low Carb Recepty

Food by Heart

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA s krémem z čerstvého sýra a červené řepy! Low Carb Recepty

Špenátová roláda se řadí u našich návštev mezi favority. Je zajímavé, že chutná i dětem, i když špenát jako takový odmítají.

Postup přípravy

  1. Zkuste tuto roládu, není náročná na přípravu a možná Vám také zachutná:-)

    Nejprve si nakrájíme 2 cibule a orestujeme je na olivovém oleji. Přidáme dvě balení špenátového protlaku, osolíme, opepříme a necháme z něj co nejvíce vydusit všechnu vodu. Můžete špenát ochutit i česnekem. Pak necháme pořádně vychladnout.

    Mezitím si připravíme náplň. Jednu vařenou červenou řepu nastrouháme najemno a přes sítko z ní vymačkáme co nejvíce vody. Tu si pak můžete schovat třeba do ranního smothie. Rozmícháme tři kostky Lučiny nebo Paloučku se solí, pepřem a zase můžete přidat česnek. Přimícháme červenou řepu .Takto připravenou směs si dáme do lednice.

    Do misky si oddělíme 6 žloutků a smícháme s vychlazeným špenátem. Bílky vyšleháme do husta. Dále přidáme 150g strouhaného sýru (eidam,gouda,parmazán) a nakonec přimícháme sníh z bílků. Tuto směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, my jsme pro jistotu ještě papír postříkali olivovým olejem ve spreji. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C cca 20 minut. Po upečení necháme chvilinku zchladnout, přiklopíme druhým pečícím papírem a srolujeme. Takto připravenou roládu necháme vychladnout. Po vychladnutí potřeme připravenou nádivkou z čerstvého sýru a doprostřed nakrájíme hermelín na špalíčky a stočíme . Doporučujeme ještě nechat alespoň dvě hodiny vychladit v lednici, pokud to vydržíte :-) pak nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte