V čase chřestu báječné dietní jídlo :)
- 20m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Chřest | |
---|---|
chřest, výhonky
|
200 g |
sůl
|
0,5 lžičky |
Omáčka | |
žloutky
|
2 kusy |
sůl
|
1 špetka |
pepř bílý mletý
|
1 špetka |
víno bílé jakostní
|
6 lžic |
máslo čerstvé
|
2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Špargľu si očistíme a dáme variť do osolenej vody, varíme cca 5-8minut podľa hrúbky špargle.
-
Holandská omáčka: 2 žĺtka si posolím, okorenim a pridám 6pl bieleho vína, stále miešam nad parou pokiaľ vajíčka nezhustnú a nevytvorí sa hustá omáčka(treba stále dôkladne miešať,a mierne nad parou môžme občas aj misku odložiť z pary,miešam tak 10-15 minút) Keď je omáčka dostatočne hustá, odložím z pary a vmiešam ešte 2pl rozpusteného masla, už len dochutím citrónovou šťavou a hotovo.
-
Podávam s cadlubovými bramborami.
Makronutrienty
26%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 438 kJ | 1 420 kJ |
Kalorická hodnota | 105 kcal | 339 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,78 g
0,223 g |
12,3 g
0,722 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,378 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,51 g
3,68 g |
24,3 g
11,9 g |
Bílkoviny | 3,21 g | 10,4 g |
Sůl | 1,25 g | 4,07 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů