ŠPAGETY ZAPEČENÉ S MRKVÍ A MLETÝM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

ŠPAGETY ZAPEČENÉ S MRKVÍ A MLETÝM MASEM

ak špagety bychom asi mohli mít na talíři pětkrát do týdne. Dětičky v čele s tatínkem dlabali, jako by to mělo být jejich poslední jídlo.

Postup přípravy

  1. Cca 750g mletého masa (mix vepřového a hovězího), 2 větší cibule (nadrobno), 2 větší mrkve (najemno nastrouhat), 3 plechovky rajčatového protlaku, 6 stroužků česneku (nadrobno), olej, cukr, sůl, mletý černý pepř, mleté chilli, 2 kostky Masoxu, trocha vody, 1 kelímek smetany ke šlehání, 200g strouhaného tvrdého sýra, 750g špaget v suchém stavu (klasicky uvařit v osolené vodě a scedit).

  2. Na oleji necháme zpěnit cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev, zarestujeme, přidáme maso a opět restujeme, nakonec zarestujeme rajčatový protlak. Přisypeme cukr, sůl, mletý pepř, chilli a nadrobno nakrájený česnek, rozdrobíme Masox, zalijeme trochou vody a necháme lehce probublávat asi 20 minut.

  3. Poté vlijeme smetanu, důkladně promícháme a odstavíme.

    Do velkého pekáče vrstvíme střídavě vařené špagety a masovou směs, poté přiklopíme a zapékáme v troubě asi 40 minut. Pak poklici odstraníme, posypeme strouhaným sýrem a už jen ve vypnuté troubě necháme sýr na povrchu roztavit.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte