Špagetová dýně s boloňským ragú - LC

Špagetová dýně s boloňským ragú - LC

Opět nám nastala sezóna špagetové dýně. Snad i vám bude chutnat lowcarb zapečená s boloňským ragú. Nemusíte ani zapékat, jen ta kůrčička ze sýra je mňam.

Krásné jídlo, děkujeme Aleně Vaňousové za recept :)

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojím, vydlabu semínka a upeču v troubě cca 30 minut. Vidličkou uvolním špagetovou dužinu a navrstvím do vymazané zapékací misky. Na ni navrstvím boloňské ragú a bohatě posypu strouhaným sýrem. Zapékám cca 20 minut.

  2. Na pánvi postupně orestuji velkou nakrájenou cibuli, nastrouhanou kořenovou zeleninu (4 mrkve, 2 petržele cca 1/4 bulvy celeru nebo 4 řapíky řapíkatého) a mleté maso půl kila hovězího nebo směsi. Okořeňte solí, pepřem, česnekem, chilli, popř. bylinkami podle chuti.

  3. Všechno vložím do pomalého hrnce, podliji 2 dcl červeného vína. Dále použiji rajčatový protlak podle potřeby naředěný vývarem nebo vodou. Dusím 6-8 hodin na nejnižší stupeň. Pokud použijete běžný hrnec, na nejnižší stupeň duste alespoň 2 hodiny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte