Smetanový nepečený dortík s ostružinovým želé - LC

Sladce nesladce

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Smetanový nepečený dortík s ostružinovým želé - LC

Vždy mi jako poslední zbydou v mrazáku ostružiny. Snažím se z nich něco udělat, ale nikdy to není ono. Příšerně kyselé a vodnaté.

V tomto receptu jsou mňam, želé je smetanové, jen s příchutí ostružin.

Postup přípravy

  1. V másle rozpustíme čokoládu.Nalít k ořechům. Mělo by to být husté, jako mokrý písek. Napěchovat do rozevírací formy(boky můžeme vyložit fólií).Dát ztuhnout do lednice.

  2. Želatinu necháme deset minut naboptnat s 5 lžícemi vody. Vyšlehat smetanu. Mascarpone prošlehat se sladidlem. Šlehačku vmíchat do mascarpone. Naboptnalou želatinu rozehřejeme např v mikrovlnce, pozor nesmí se vařit. Přidáme do ní dvě lžíce krému, rozmícháme a vymícháme do zbytku krému. Šup na korpus,uhladit a do lednice.

  3. Ostružiny dáme do kastrůlku a začneme zahřívat. Chvíli povaříme a rozmačkáme. Propasírujeme přez sítko. Pyré můžeme ještě trochu zredukovat. Potřebujeme 50g.

    Želatinu dáme opět nabobtnat.

  4. Pyré smícháme se smetanou a sladidlem. Zahřejeme aby bylo horké, ale neblizilo se k bodu varu. Rozmícháme v něm naboptnalou želatinu. Když schladne nalejeme na dort.

  5. Dáme chladit. Po ztuhnutí ořízneme dort od formy, pokud jsme neměly boky vyložené fólií.

    Rozevřeme formu a máme hotovo.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte