Smažené nudle s kuřecím či vepřovým masem – bez lepku, mléka a třeba i vajec

Radka

Smažené nudle s kuřecím či vepřovým masem – bez lepku, mléka a třeba i vajec

Nastavit se dá množstvím zeleniny i masa, bohatost chutí dodají různé druhy výhonků nebo použitých hub a samozřejmě dle chuti a snesitelnosti pálivých papriček či chilli pasty.

Postup přípravy

  1. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě cca 3 minuty, slijeme přes síto, prolijeme studenou vodou.

  2. Ve wok pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme na kousky nasekané maso, necháme ze všech stran zatáhnout jen oparně promícháme, aby nepustilo šťávu. Vyndáme z pánve na talíř. A pánev opět postavíme na sporák. Zatím nezahříváme.

  3. V hrnečku rozkvedláme dvě vejce nebo Hrašku.

  4. Do pánve přidáme 1-2 pol. lžíci oleje, opět rozpálíme, vlijeme vajíčka (Hrašku) a necháme vytvořit vaječnou amoletku, kterou natrháme vařečkou. Přidáme rozmrzlou či čerstvou zeleninovou směs, okapané posekané houby a smažíme a promícháváme ze všech stran, podle tuhosti ingrediencí cca 3-4 minuty. Přidáme osmažené maso.

  5. Pak znova prolijeme na sítě nudle studenou vodou, okapeme a rozprostřeme je po obvodu pánve (uprostřed máme zeleninu a maso). Nudle osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou a chilli papričkami. Promícháváme směrem do středu a prosmažujeme cca 8-10 minut na středním plameni. Dochutíme a podáváme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte