SMAŽENÉ KRŮTÍ ŘÍZEČKY MARINOVANÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ A BRAMBOROVÝ SALÁT S OKURKOU

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

SMAŽENÉ KRŮTÍ ŘÍZEČKY MARINOVANÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ A BRAMBOROVÝ SALÁT S OKURKOU

Kdo by to byl řekl, že taková obyčejná věc, jako je zakysaná smetana, dokáže s masem naprosté divy...

Tyhle řízečky jsem nedělala poprvé, to jen kluci se tváří, že to ještě v životě nejedli. Tomu staršímu budiž omluvou jeho věk a s tím spojená skleróza. Ten mladší má podle mě mozek zdegenerovaný počítačovými hrami. V obou případech je to náročné.

Postup přípravy

  1. Maso naklepat a osolit. V misce důkladně promíchat všechny suroviny a do vzniklé směsi vložit maso, pěkně promíchat, aby se marináda dostala všude a nechat přes noc v lednici.

  2. Druhý den maso obalovat ve strouhance a ihned smažit na sádle, neobalovat předem, aby strouhanka nenasákla vlhkost a při smažení neodpadávala.

    Salát: den předen uvařené brambory ve slupce, salátová okurka, jarní cibulka (na kolečka), plnotučná hořčice, majonéza, zakysaná smetana, sůl, mletý černý pepř.

  3. Okurku i se slupkou nastrouháme na tenké plátky (pokud by byla slupka příliš tuhá, třeba jako u polních okurek, raději oloupat), osolíme, promícháme a necháme v misce vyplakat. Poté vodu slijeme.

  4. Brambory oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem nebo projedeme kolečkem na bramborový salát, přidáme cibulku, majonézu, zakysanou smetanu a hořčici, vsypeme nastrouhanou okurku, promícháme, dochutíme solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte