Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou

Hana

Smažená zeleninová „rýže“ s vejci a slaninou

Toto je jednoduché zeleninové jídlo jehož autorem je Lucie Grusová. Dá se snadno obměňovat, může se připravit jako rychlý oběd nebo večeře.

•Příprava: 5 minut

•Vaření: 15 minut

•Množství: 2 porce

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi si rozehřejte tuk a na něm na střední teplotu za častého promíchání osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a slaninu.

    Jakmile je cibule i slanina opečená hezky dohněda, přisypte k nim očištěnou syrovou zeleninu (celer a mrkev), rozdrcenou ve stolním mixéru na zrníčka ve velikosti rýže.

    Obsah pánve osolte a opepřete, za častého promíchání nechte orestovat. Pak teplotu plotýnky stáhněte na nižší výkon a pánev zakryjte pokličkou. Zeleninu není nutné podlévat, pustí dostatek vláhy, aby se nepřipékala a přitom zůstala hezky kyprá.

    Občas směs zkontrolujte a promíchejte. Duste, dokud zelenina nezměkne. To trvá přibližně 10-15 minut.

    Jakmile jsou zrníčka celeru a mrkve příjemně měkké na skus, odstraňte z pánve pokličku, zvyšte výkon plotýnky, zeleninovou směs shrňte ke straně a na odkryté dno vyklepněte vejce. Osolte je a opepřete.

    Nechte je odspodu zatáhnout a pak je jen několika prohrábnutími promíchejte.

    Jakmile veškerá vaječná směs ztuhne, rozdělte ji na jednotlivé hrudky a ty promíchejte se zeleninou, kterou jste si v pánvi předtím shrnuli ke straně.

    Směs na talíři při podávání ozdobte na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

    Slaninu můžete v receptu nahradit kousky masa od večeře. Pouze ho přidejte až na závěr a krátce prohřejte.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte