Slaný závin se zelím a slaninou - LC

Slaný závin se zelím a slaninou - LC 1 další fotka

Z tohoto těsta se dají upéct různé druhy lowcarb pečiva, pizza, plněné rohlíčky, záviny, šneky atd...

Krásný recept od Emily Kulakevič, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. 250g strouhaného sýra (použila jsem goudu 48%) + 60g žervé roztavit buď v mikrovlnce nebo nad hrncem s vroucí vodou, rozmíchat na jednotnou hmotu, pak přimíchat 2 vejce, 150g mandlové mouky, 1,5 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičku xantanové gumy (lze vynechat) a 0,5 lžičky soli - zpracujeme na tužší těsto

  2. Na náplň jsem použila 500g kysaného zelí, 200g slaniny, 1 cibuli (slaninu na kostičky, nechat vysmažit tuk, slaninu vyndat a v tuku opéct cibuli, pak přidat zelí, podlít troškou vody, podusit, dochutit solí, kmínem, vrátit slaninu).

  3. Těsto je nutné rozválet mezi dvěma papíry na pečení - lepí se. Na závin jsem rozválela na cca 3mm.

    Pekla jsem 25 minut na 180C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte