Slany cheesecake bez lepku a mleka

Radka

Slany cheesecake bez lepku a mleka

Na oslavu i neco slaneho...a dokonce pro ty co mohou bezlaktozove mlecne vyrobky i zdraveho :)

Postup přípravy

  1. Preclíčky podrtíme v mixéru, přesypeme do misky, přidáme chia semínka a tuk. Vytvoříme drobenkové těsto, které rovnoměrně napěchujeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme do mrazáku ztuhnout

  2. Tvaroh si vyšleháme do krému, přidáme zakysanou smetanu, strouhaný tvrdý sýr a vajíčka, vyšleháme sýrový krém, do kterého zamícháme bylinky. Krém vrstvíme do formy na preclíkový základ. S formou opatrně několikrát klepneme a dáme péct do trouby na pečící papír. Pečeme 30 minut na 175°C, pak snížíme na 150 a dopékáme cca 30 – 45 minut.

  3. Po upečení necháme vychladnout na mřížce, objedeme po obvodu nožem – uvolníme z formy. Podáváme vlažné či studené jako slaný koláč např. se zeleninovým salátem (polníček+ředkvičky).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte