Slané věnečky z odpalovaného těsta plněné pomazánkou z pečeného česneku a osmaženou cibulkou

Food by Heart

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

Slané věnečky z odpalovaného těsta plněné pomazánkou z pečeného česneku a osmaženou cibulkou

Věnečky z odpalovaného těsta u nás frčí na slano i na sladko.

Pečeme je vždy ve větším množství a většinou plníme na půl slanou náplňí a na půl sladkou.

Postup přípravy

  1. Nejprve si dáme do kastrůlku vodu,přidáme 100g kokosového oleje a necháme zahřívat, aby se olej úplně rozpustil. Potom postupně vmícháme 150g mandlové mouky, 50g lněné mouky, 2PL psyllia a špetku soli.

    Necháme za stálého míchámí pořádně prohřát.

    Odstavíme z plamene a necháme uplně vychladnout.

    Do studené hmoty zašleháme 3 celá vejce. Těsto přendáme do zdobícího pytlíku a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé věnečky.

    Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C cca 20-30 minut.

    Trouby neotvírat!!! Na teplé věnečky hned po vyndání z trouby můžeme posypat troškou sýra.

    Než nám věnečky vychladnou připravíme si náplň.

    Postup na ni najdete v odkazu.

    https://www.youtube.com/watch?v=dafAA...

    Po vychladnutí věnečky rozřízneme, naplníme pomazánkou a pokud je chcete ještě o něco vylepšit, osmahněte na slanině nakrájenou červenou cibuli, kterou pak přidáme na pomazánku:-)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte