Slané makové koláče, nízkosacharidové

Jídelní plán

Slané makové koláče,  nízkosacharidové

Výborné nízkosacharidové a keto slané koláčky. Jsou trochu plněné čerstým sýrem a ořechy - pokud vám bude chutnat, můžete dávku náplně i zdvojnásobit. Ozdobí slavnostní stůl, ale budou i výbornou low carb svačinou na výlet nebo do školy.

Postup přípravy

  1. Mák, psillium, sůl a kypřící prášek rozmixuji na mouku. Mixuji ve dvou várkách, aby byla mouka skutečně jemná - koláče jsou jinak hrudkovaté a není tak příjemná textura.

    Rozmixované suché suroviny smíchám s vajíčkem a tvarohem. Dobře prohnětu a nechám chvilku odležet, aby psyllium nasáklo přebytečnou vlhkost. Sůl volím podle náplně - třeba niva je hodně slaná, tak do těsta klidně i trochu ubrat - podle chuti.

  2. Nivu utřu s rozlisovaným česnekem, Paloučkem (nebo jiným čerstvým sýrem - Lučina, Žervé..) a lžící zakysanky. Podle chuti můžu opepřit. Bochánky se dají upéct i bez náplně, samotné jsou moc dobré. Zkuste půl na půl :)

  3. Z těsta tvořím kuličky o velikosti vlašského ořechu. Doprostřed vymáčknu placem dolíček, který naplním trochou krému a přimáčknu ořechem. Koláčky naskládám na pečicí papír na plech a nechám péct na 180°C dokud nezrůžoví a nejdou snadno odlepit. Potom posypu strouhaným sýrem a ještě zapeču.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte