"SKLENĚNÉ" KUŘECÍ MASO SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVO-CUKETOVÝMI KNEDLÍČKY

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

"SKLENĚNÉ" KUŘECÍ MASO SE ŠPENÁTEM A BRAMBOROVO-CUKETOVÝMI KNEDLÍČKY

U nás může být "zelený" naprosto cokoliv...

Už aby mi na zahradě narostly vlastní cuketky, abych měla dostatek "stavebního" materiálu.

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehenní maso nakrájíme na větší kousky, promíchat s kořením a necháme asi hodinku v lednici. Pak posypeme Solamylem, důkladně v něm všechny kousky obalíme a zprudka orestujeme na pánvi. Poté přisypeme slaninu, lehce zarestujeme, zakápneme sojovkou a trochou vody nebo vývaru a za stálého míchání necháme "napít". Na mase se vytvoří jakýsi "skleněný" obal a zůstane tak velmi šťavnaté.

  2. Maso poté vyjmeme z pánve a šťávu upravíme na požadovanou hustotu.

  3. Do mísy nastrouhám najemno cuketu, osolím a nechám tzv. "vyplakat", neslévám. Přidám zbytek surovin a umíchám těsto, pokud je hodně husté a suché (záleží na cuketách), tak přiliju trochu vody, těsto je malinko řidší než na klasické bramborové knedlíky. Z těsta tvaruju malé kuličky velikosti pimpongového míčku nebo vyválím silnější válečky a jen je pokrájím jako noky. Vařím ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Hotové promastím trochou oleje, aby se neslepily.

  4. Cibuli a česnek orestujeme na oleji, přilijeme mléko a přidáme zmrazený špenát. Hrnec přiklopíme pokličkou, ztlumíme plotnu a necháme špenát povolit. Pak po částech opatrně vmícháme mouku, aby se nám neutvořily hrudky, důkladně rozmícháme, osolíme a za občasného míchání povaříme, dokud nezhoustne natolik, že se nám začne lehce lepit na vařečku. Dle chuti dosolíme, můžeme přidat sušený česnek nebo špetku mletého chilli pro výraznější aroma a dochutíme Podravkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte