Skládaný salát

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Skládaný salát

Postup přípravy

  1. Špenát, kadeřávek, rajče a salátové listy omyjeme. Rajče omyjeme a nakrájíme na plátky. Opuncii oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na talíř naskládáme nejprve špenátové a salátové listy. Kolem obvodu přidáme kadeřávek, který natrháme na menší kousky – bez tvrdého středu listu.

    Po obvodu talíře mezi kadeřávek zastrkáme plátky rajčete.

  3. Navrch doprostřed naskládáme plátky opuncie.

    Kolem opuncie rozvrstvíme kukuřici, a navrch přidáme sterilovaný rakytník. Vše pokape šťávou z rakytníku. Salát není třeba ani solit ani jinak dochucovat. Kukuřice a rakytník k dochucení stačí.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte