Siven na pomerančích

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Siven na pomerančích

Servírujeme s bramborovou kaší, sterilovanou kukuřicí a se skládaným salátem, na kterém je oproti základnímu receptu navíc pomeranč a několik kuliček hroznového vína.

Postup přípravy

  1. Siveny vykucháme a pečlivě očistíme, abychom je zbavili veškerého slizu.

    Rybu osolíme a opepříme z vnější i vnitřní strany. Pomeranč omyjeme, a i s kůrou nakrájíme na kolečka. Kolečka naskládáme do ryb.

  2. Na pekáč kápneme kapku rostlinného oleje a papírovou utěrkou rozetřeme po celém dně. Ryby vložíme do pekáče a nepřikryté pečeme v troubě při 200 ºC.

  3. Na talíři posypeme ryby jemně nasekanými bylinkami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte