Salátová miska s medovým kuřetem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Jíme dobře

Salátová miska s medovým kuřetem

Pro větší jedlíky servírujeme s kukuřičnými plackami.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostičky, přidáme med, kari koření, solamyl, sůl a chilli. Promícháme a necháme marinovat cca 2 hodiny.

  2. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme, lehce osolíme a ochutíme pomerančovým balzamikovým krémem. Promícháme, naplníme do misek a necháme odležet, zatímco budeme péct maso.

  3. Marinované maso před pečením ještě jednou dobře promícháme a vložíme na rozpálenou nepřilnavou pánev. Pánev není třeba vymazávat olejem. První cca 3 minuty pečeme bez míchání, aby se maso zatáhlo.

  4. Maso obrátíme a necháme opět cca 3 minuty opékat. Nakonec pečeme ještě asi 2 minuty za stálého míchání, aby se maso pěkně opeklo ze všech stran.

  5. Na salát přidáme ostružiny, a nakonec navrch opečené maso.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte