Rychlý a lehký salát v asijském stylu je vynikající přílohou například k sushi. Hotový je za pár minut.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
ředkev bílá
|
200 g |
mrkev
|
200 g |
sojová omáčka
|
2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá
|
2 lžíce |
sůl
|
0,5 lžičky |
olivový olej
|
2 lžíce |
cibulka jarní, sečka
|
1 kus |
sezamové semínko tmavé
|
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ředkev a mrkev očistíme, nastrouháme na struhadle nahrubo.
Cibulku nakrájíme na kolečka.
Z oleje, citronové šťávy, sojové omáčky a koření si vymícháme zálivku. Můžeme přidat trochu sladké složky - lžičku medu. Vše promícháme.
Dosolíme a dokořeníme dle vlastní chuti. Sypeme sezamem a podáváme nebo necháme uležet, aby se chutě propojily.
Makronutrienty
55%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 285 kJ | 720 kJ |
Kalorická hodnota | 68,1 kcal | 172 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,01 g
2,3 g |
17,7 g
5,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,701 SVJ | 1,77 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,37 g
0,644 g |
11 g
1,63 g |
Bílkoviny | 1,27 g | 3,19 g |
Sůl | 1,12 g | 2,84 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů