Lehká lowcarb večeře.
- 5m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
125 g |
125 g |
30 g |
30 g |
1 snítka |
1 snítka |
Zálivka | |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zelí nakrájíme na proužky, přidáme nakrájené rajče. Suroviny na zálivku smícháme a nalijeme na salát. Promícháme, přidáme trošku čerstvé bazalky, nakrájenou mozarellou a ořechy.
Makronutrienty
16%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 739 kJ | 2 957 kJ |
Kalorická hodnota | 177 kcal | 707 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,39 g
1,62 g |
17,6 g
6,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,439 SVJ | 1,76 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,2 g
4,94 g |
53 g
19,8 g |
Bílkoviny | 9,04 g | 36,2 g |
Sůl | 0,566 g | 2,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů